Over ons

Over Fikara Bewindvoeringen

Inzicht in eigen budget is een stap naar financiële vrijheid!

Fikara Bewindvoeringen ondersteunt personen die door bijzondere omstandigheden de financiële zaken niet meer zelf kunnen regelen.

Wij verrichten alle noodzakelijke financiële handelingen voor de onderbewindgestelde persoon: van het controleren of inkomsten worden ontvangen tot het uitvoeren van betalingen en aanvragen van subsidies.
Fikara Bewindvoeringen is een kantoor met ruime ervaring waarbij elke situatie de individuele aandacht krijgt.

Onderbewindstelling

Beschermingsbewind is er voor mensen die door wat voor oorzaak dan ook (psychisch of lichamelijk) niet in staat zijn hun eigen geldzaken te regelen. Dit gebeurt door middel van een verzoekschrift aan de rechtbank in uw regio. De kantonrechter toetst of uitspraak van dit verzoek ook werkelijk noodzakelijk is.

Fikara kan dan worden ingeschakeld voor het regelen van alle inkomsten en uitgaven. Op die manier blijven uw financiële zaken op orde!

Vervolgens begeleidt Fikara Bewindvoeringen deze persoon of de familie bij de aanvraag van de onderbewindstelling. Daarna verzorgt Fikara Bewindvoeringen de complete financiën van deze persoon.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Fikara Bewindvoering voldoet aan een uitgebreid kwaliteitsreglement en aan de wettelijke eisen. Focus ligt op integriteit van medewerkers en organisatie, handelingsbekwaamheid van medewerkers en voorzieningen om de continuïteit van het kantoor te garanderen.